Dagens foto 25. Januar 2023

Dagens foto 25. Januar 2023

Vejrudsigten så lovende ud for i dag, så besluttede mig derfor, at køre til Hornbæk Engsø. Ankom til den østlige del af søen kort efter solopgang. I den del af søen, var der lidt svømmeænder, der søgte føde ved kanten. Gik op mod den vestlige del af søen, efter jeg havde betragtet svømmeænderne lidt. På min vej dertil, så jeg en fiskehejre, der stod og lurede efter fisk. Desværre stod den i en del skygge, men tog dog nogle billeder af den, da den fangede sin morgenmad. Fortsatte op mod den vestlige del af søen, og ca. midtvejs var der nogle canadagæs, der hyggede sig en morgensolen sammen med nogle grågæs. De stod på den modsatte bred, men tog dog et enkelt billede af dem.

I den vestlige del af søen, var der en hel del grågæs samt nogle svømmeænder. Så også stor skallesluger, som lå og fiskede efter lidt formiddagssnacks. De var dog langt ud, så tog ikke billeder af dem. Efter en lille stund tid sammen med andre fritidsfotografer, besluttede jeg mig for at tage hjem. På vejen ned til den østlige del af søen, var der nogle skægmejser i tagrørene, som søgte lidt føde. Knipsede nogle billeder af dem, og fortsatte derefter hen til parkeringspladsen. Her dukkede der en tårnfalk op, som afsøgte engene for eventuelt føde. Knipsede også lidt billeder af den.

Galleri med Dagens foto

Fiskehejren

Hornbæk Engsø

Fiskehejren er en stor og statelig, langbenet storkefugl, der er let at kende på de grålige farver, den lange og tynde, lyse hals og det gule, dolkformede næb. Øjet er gult, og over øjet…