Den ultimative sejlads

Den ultimative sejlads

Hurtigruten sejler langs Norges barske kyst, og har gjort det siden 1893. Hver dag afgår et skib fra Bergen. På en 12-dages rundtur (Bergen – Kirkenes – Bergen) oplever man udover den barske og smukke natur, 2500 nautiske sømil (1 nautisk sømil = 1.851,11 meter), hvor der anløbes 34 havne undervejs.

Den ultimative sørejse med Hurtigruten

Den komplette klassiske sejlads varer 12 dage, men der findes også 7- (nordgående sejlads) og 6-dages (sydgående sejlads) muligheder, hvis man ikke har tid til hele rejsen. Nogle seværdigheder kan kun opleves på nordgående sejladser, andre kun sydgående.

Vil man ikke gå glip af noget, skal man vælge den 12-dages sejlads på over 2.500 nautiske sømil i fantastisk kystnatur. Som landskaberne undervejs er der stor variation af seværdigheder, lyde, dufte og overraskelser, der gør turen til en sand fornøjelse. Hurtigruten anløber 34 havne, der leverer fragt og passagerer til steder, der sjældent besøges af andre end gæster, der sejler med Hurtigruten.

  • Sejl forbi flere end 100 fjorde og 1000 bjerge;

  • Sejl ind i den legendariske Geiranger-fjord, der er på UNESCOs verdensarvsliste, om sommeren;

  • Udforsk Hjørundfjorden, Norges smukkeste fjord, i efteråret;

  • Udforsk de store kystbyer i dagtimerne;

  • Kryds Polarcirklen to gange;

  • Nyd morgenmad på Nordkap (ikke om vinteren);

  • Sejl ind i den spektakulære Lyngenfjord i foråret;

  • Oplev magiske Lofoten i dagslys;

  • Sejl forbi den storeslåede Helgelandskyst i dagstimerne;

  • Sejl forbi Nordkap;

Hver årstid giver nye muligheder for at opleve turen i et helt andet lys. Aktiviteterne om bord, udflugter og lækre, lokalt indkøbt mad ændres totalt for at afspejle årstiden og de kystbyer der anlægges ved. Man sidder ved det samme bord under hele rejsen, og de fleste aftenmåltider bliver serveret.

En del af Norges kyst

Hurtigruten er en del af Norges kyst siden 1893. I 1893 begyndte kaptajn Richard Withs damper D/S Vetseraalen at sejle i rutefart langs Norges kyst, og Hurtigruten blev født. Rederiet havde flere ugentlige afgange, først fra Trondheim til Hammerfest og senere fra Bergen til Kirkenes – på kun syv dage!

Et nationalt monument

Den 30. maj blev M/S Lofoten (bygget i 1963) erklæret nationalt monument af den norske regering. Skibet sejler stadig på ruten mellem Bergen – Kirkenes – Bergen den dag i dag. Skibet er blevet renoveret i 2003. Mange af Hurtigrutens skibe mødes på turen, f.eks. mødte M/S Nordlys i Hammerfest, M/S Lofoten (ovenstående billede).