Hornbæk Engsø

Galleri fra Hornbæk Engsø

Hornbæk Engsø, der ligger nord for Gudenåen strækker sig til begge sider af motorvejen. Ved den vestlige del af søen, er det sted, hvor jeg befinder mig for det meste, når jeg fotografere fuglelivet. Den østlige del af søen, har også et fantastisk fugleliv, men jeg syntes bedre om den vestlige del af søen på grund af, at der er mange flere svømmeænder i dette område. Det samme gør sig gældende med gæssene samt vadefuglene. Ligeledes er der også udsynet til vandoverfladen, som er betydelige bedre i den vestlige del, da sivene ikke er så generende for en fritidsfotograf, som de er i den østlige del. Her er sivene betydelige højere. Men, det skal dog nævnes, at hvis man går efter den smukke skægmejse, er den del af søen tæt ved motorvejsbroen absolut at foretrække. Ikke fordi, at de ikke ses i den vestlige del af søen – for det gør de – men den østlige del er altså det bedste sted.

Tur med Hurtigruten

Lad det være sagt med det samme; det er absolut IKKE nogen reklame for det norske rederi, Hurtigruten. Det er blot min mening om turen op ad Norges smukke naturkyst. Var på den klassiske tur med Hurtigruten i september-oktober, 2018. Man kan også kalde den for, Den ultimative sejlads. Det drejer sig om turen fra Bergen – Kirkenes – Bergen, en tur på 2500 nautisk mil i al slags vejr. Undervejs anløber Hurtigruten 34 havne, man passerer Polarcirklen to gange (på Den ultimative sejlads), sejler forbi Nordkap, ser fantastiske Lofoten i dagtimerne med meget mere. Billederne, der vises vedrørende indslag med Hurtigruten, er taget om bord i forbindelse med min tur med M/S Nordlys.

Hurtigruten; Nordgående

Oplev den norske kyst

På fjerde dag, krydses Polarcirklen. Denne usynlige grænse på 66 grader og 33 minutter nord, markerer midnatssolens sydligste punkt. Herfra og nordover skinner solen 24-timer i døgnet om sommeren…