Allestrupgaard Skov

Galleri med skovens beboer

I nedenstående galleri fra Allestrupgaard Skov vises nogle af skovens beboer. De tre første billeder, er dog nogle historiske elementer; Teksten på stenen, “Plantet af Steen Steensen Blicher”, viser det sted, hvor det første træ blev plantet i skoven; “Mustard Point”, er Hvidstens-gruppens nedkastningsplads under 2. Verdenskrig; Steen Steensen Blicher opførte et “skovdige”, da han begyndte plantningen af træer i skoven. Disse skovdiger, er at finde mange steder på stierne.

Ud over de tre første motiver fra Allestrupgaard Skov, er der billeder med nogle af skovens beboer; Krondyret, som jeg så første gang i skoven i starten af april, var en hind, som jeg mødte på en af de mange skovstier, der er i skoven. Billederne af krondyrene her, er fra starten af september, hvor jeg en diset morgen mødte dem det sted, hvor jeg tidligere på året fulgte et spættepars opfostring af deres afkom.

Tur med Hurtigruten

Lad det være sagt med det samme; det er absolut IKKE nogen reklame for det norske rederi, Hurtigruten. Det er blot min mening om turen op ad Norges smukke naturkyst. Var på den klassiske tur med Hurtigruten i september-oktober, 2018. Man kan også kalde den for, Den ultimative sejlads. Det drejer sig om turen fra Bergen – Kirkenes – Bergen, en tur på 2500 nautisk mil i al slags vejr. Undervejs anløber Hurtigruten 34 havne, man passerer Polarcirklen to gange (på Den ultimative sejlads), sejler forbi Nordkap, ser fantastiske Lofoten i dagtimerne med meget mere. Billederne, der vises vedrørende indslag med Hurtigruten, er taget om bord i forbindelse med min tur med M/S Nordlys.

Hurtigruten; Sydgående

På vej mod Tromsø

Her er M/S Nordlys meget tæt på kysten ved Finnmarken, vi er på vej mod Tromsø, hvor der er midnatskoncert i Ishavskatedralen. Men inden da, skal vi lige forbi Fruholmen og Europas nordligste fyrtårn…