Dagens foto 2. September 2023

Dagens foto 2. September 2023

Det er lang tid siden, jeg sidst har været i Allestrupgaard Skov. Sidst jeg var der, var da Stor flagspætte udrugede og opfodre nyt afkom. Nå, men jeg ville i det gode vejr lige smutte omkring Skoven for at se, hvad der rørte sig. Der var en del morgendis da jeg ankom lige efter solopgang. Gik den sædvanlige rute gennem skoven, og da jeg kom til området, hvor Flagspætterne havde forøget deres familie, så jeg ryggen af et dyr på lang afstand.

Dyret gik stille og roligt og fouragere i græsset. Kun på dette tidspunkt ikke se, at det var en kronhind. Det opdagede jeg, da jeg kom tættere på. Knipsede nogle billeder af den – også da den gik i skoven. Men hov! Hvad er det, der er jo også en ung spidshjort! Den havde stået bag nogle væltede graner, og gik nu gik nu efter sin mor ind i skoven. Knipsede også nogle billeder af den. En dejlig dag, der sluttede med, at jeg igen hørte grønspættens revirkald.

Galleri med Dagens foto

Krondyret

Allestrupgaard Skov

Krondyret er det største, landlevende pattedyr i Danmark. Sommerpelsen er rødbrun på ryggen og gradvist mere gullighvid på bugen. Vinterpelsen er gråbrun med længere og tykkere hår, der…