Tur med Hurtigruten

Ultimative sejlads

Denne klassiske rundrejse, varer 12 dage og starter i rutens sydligste havn, Bergen. Vi sejler nordpå langs Hjeltefjord ad samme rute, som vikingerne fulgte til Shetlandsøerne og videre…

Nordgående sejlads

Kirkenes er kendt som Barents-regionens hovedstad og som porten til øst. Byen er også Hurtigrutens vendepunkt på den 12-dages sejlads. Landskabet og havet langs Finnmarkens kyst bliver stadig mere dramatisk…

Sydgående sejlads

Oplev i dagtimerne de smukkeste dele af naturen langs Norges kyst på den sydgående sejlads. Nyd de store oplevelser fra morgen til aften. Turens højdepunkter begynder, når der sejles gennem den fjerne…

Udforsk den norske vestkyst

Hurtigruten sejler langs Norges barske kyst, og har gjort det siden 1893. Hver dag afgår et skib fra Bergen. På en 12-dages rundtur (Bergen – Kirkenes – Bergen) oplever man udover den barske og smukke natur, 2500 nautiske sømil (1 nautisk sømil = 1.851,11 meter), hvor der anløbes 34 havne undervejs.

Maden om bord

Der sejles gennem et af verdens mest fantastiske spisekamre og er derfor på en kulinarisk sejlads af de sjældne. Fokus på de lokale fødevarer gennemsyrer hele menuen. Der bruges lokale leverandører langs kysten, så maden, der serveres, er så lokal som muligt.

Aktiviteter om bord

Gennem vejledning, historiefortælling, foredrag, udflugter, vandreture og friluftsaktiviteter deler ekspeditionsholdet entusiastisk sin viden. Af naturlige årsager kan ekspeditionsholdet ikke garanterer godt vejr, men der garanteres en ægte norsk udendørs-oplevelse. Formålet med disse aktiviteter er ikke kun foredrag og fakta om lokalhistorie, men selve aktiviteten.

Udflugter

Man har flere end 90 muligheder for at komme endnu tættere på den norske vestkyst – både til lands og til vands på Hurtigrutens udflugter. Men lad det være sagt med det samme; Mange af udflugterne er dyre, men til gengæld får man en rigtig god oplevelse.

Hvis der nogen sinde har været et godt sted at tage en selfie, er det på Nordkap med det karakteristiske globus-monument i baggrunden. Man bør besøge Europas nordligste punkt, og i Nordkaphallen, hvor man f.eks. kan se en vidunderlig film om Nordkap, eller bare slappe af med en kop kaffe eller anden forfriskning.

På vejen op til Nordkap-monumentet, er der mulighed for at kigge på Samernes kultur. Man kan f.eks. komme ind i en lavvo (samisk telt), man kan shoppe i deres butik, hvor man blandt andet kan købe forskellige ting fremstillet af rensdyrskind. Absolut en udflugt, der er pengene værd (ca. 1.500 pr. person).

Det 20-kilometer lange stræde mellem Lofoten og Vesterålen er flankeret af 1.000 meter høje fjelde. I dette stræde, kan ses maleriske byer – såvel beboede som forladte for længe siden, og små, hvide strande. Derefter kommer skibet til den to kilometer lange og 100 meter brede Trollfjords udmunding. I Trollfjorden, kan man komme på Havørnesafari; Pris: ca. 1.400 pr. person. Skibet sætter farten ned, og et lille fiskefartøj lægger til ved skibssiden, hvorefter man går om bord.

Fiskefartøjet sejler derefter ind i en meget smuk side-fjord til Trollfjorden; Havørnens rige! Her findes masser af havørne, der sidder på fjeldsiderne og kigger efter bytte i fjordens blå vand. Efter endt safari, sejler skibet til Svolvær, hvor man atter kommer om bord på Hurtigruten. En smuk tur, der varmt kan anbefales – især hvis man er fuglefotograf.