OlandPortfolio

Dagens foto 2. September 2023

Af naturlige årsager, kan jeg ikke vise alle billeder fra mine ture. På en typisk dag ved f.eks. Hornbæk Enge, kan der nemt suse flere hundrede billeder ind på kortet. En del af dem finder dog ret hurtigt vej til skraldespanden, efter de er blevet gennemgået på computeren. Af dem, der findes egnet til brug, dem viser jeg nogle af på denne side. Lad det være sagt med det samme: Jeg er fascineret af fugle, der fanger fisk! Det er betagende, at iagttage disse fugle, når de fisker. Kan stå i timevis og følge f.eks. fiskehejren, når den med sit dolkeformet næb hugger til. Og der er næsten bid hver gang.

Det er lang tid siden, jeg sidst har været i Allestrupgaard Skov. Sidst jeg var der, var da Stor flagspætte udrugede og opfodre nyt afkom. Nå, men jeg ville i det gode vejr lige smutte omkring Skoven for at se, hvad der rørte sig. Der var en del morgendis da jeg ankom lige efter solopgang. Gik den sædvanlige rute gennem skoven, og da jeg kom til området, hvor Flagspætterne havde forøget deres familie, så jeg ryggen af et dyr på lang afstand.

Dyret gik stille og roligt og fouragere i græsset. Kun på dette tidspunkt ikke se, at det var en kronhind. Det opdagede jeg, da jeg kom tættere på. Knipsede nogle billeder af den – også da den gik i skoven. Men hov! Hvad er det, der er jo også en ung spidshjort! Den havde stået bag nogle væltede graner, og gik nu gik nu efter sin mor ind i skoven. Knipsede også nogle billeder af den. En dejlig dag, der sluttede med, at jeg igen hørte grønspættens revirkald.

Vejr, kamera & observationer:

Vejr: Meget tåget da jeg ankom til skoven. Tågen lettede ret hurtigt, efterhånden som solen kom længere op på himlen…

Kamera: Nikon D500 kamera med en Nikkor AF-S Nikkor 200-500mm f/5.6E ED VR linse. ISO 1600, 500mm f/8, 1/160 sek.

Observationer: Var vanen tro ude for at eventuelt møde Grønspætten, det skete dog ikke. Så i stedet for krondyr…

Vil du eventuelt tilgå galleriet med Dagens foto, klik i nedenstående billede-link: